LINKS & DOWNLOADS

Premies & subsidies

We helpen je graag verder met alle vragen over premies en subsidies voor het vervangen en/of plaatsen van nieuwe ramen.

Verlaagd BTW tarief van 6%

Als je renovatiewerken aan je woning laat uitvoeren, kan dat aan het verlaagde btw tarief van 6 % btw (in plaats van 21 %). Deze fiscaal voordelige maatregel geldt voor renovatie van ramen en deuren aan een privéwoning. De belangrijkste voorwaarden zijn dat je woning ouder dan 5 jaar moet zijn, hoofdzakelijk als privéwoning dient en dat de werken rechtstreeks aan de gebruiker (eigenaar of huurder) dienen gefactureerd te worden.

Meer informatie en voorwaarden kan je terugvinden op verlaagd BTW tarief voor bouwen en verbouwen.

Vlaamse renovatiepremie

Is je woning ouder dan 25 jaar, dan kan je aanspraak maken op de vlaamse renovatiepremie (premie van het Vlaams Gewest). Het bedrag van de premie is afhankelijk van de investering die je doet en je inkomen. Het minimumbedrag is 10.000 € exclusief btw en maximum 15.000 € exclusief btw. De premie kan gecombineerd worden met andere investeringen (bvb. het vervangen van een gasketel of het plaatsen van dak- en spouwmuurisolatie)

Meer informatie en voorwaarden kan je terugvinden op de Vlaamse Renovatiepremie

Vlaamse verbeteringspremie

Of je nu eigenaar of huurder bent, het kan zijn dat je woning op een gegeven moment niet meer aan de hedendaagse normen beantwoordt. Tijd voor een renovatie ? Ook hier draagt de Vlaamse overheid haar steentje bij met de Vlaamse verbeteringspremie. Deze premie is eveneens afhankelijk van een aantal voorwaarden.

Meer informatie en voorwaarden kan je terugvinden op de Vlaamse Verbeteringspremie

Premie van de netbeheerder

Mits je aan bepaalde voorwaarden voldoet komt de netbeheerder (bvb. Eandis of Infrax) ook tussen in de kosten. Zo kan je per m² glas geplaatst door een geregistreerd aannemer een vast bedrag terugkrijgen. Dit bedrag is afhankelijk van het type glas dat je laat plaatsen en geplafonneerd tot een bepaald maximum. Meer informatie en voorwaarden kan je terugvinden op INFRAX of EANDIS

Gemeentelijke premies

De meeste gemeenten hebben een eigen premiebeleid. Aangezien dit sterk afhankelijk is van het lokale bestuur is het raadzaam om vooraf de voorwaarden voor jouw specifiek project even na te kijken. Meer informatie en voorwaarden kan je terugvinden via de Premiezoeker

HOESSELS Ramen en deuren

Boostveld 1 - 3770 Riemst ■ 012 45 15 22

Created by Prowebsite.be.

HOESSELS Ramen en deuren

Boostveld 1 - 3770 Riemst ■ 012 45 15 22